online versie
Overblijf Magazine
 
NIEUWSBRIEF APRIL 2020
 
SAMEN STERK TIJDENS DE CORONACRISIS
Nu is het moment om elkaar vast te houden, dan maar digitaal. Veel tso-teams hebben al een WhatsApp groep. Je kunt met meerdere mensen in die groep gelijktijdig beeldbellen, leuk!
TEAM Lees verder
 
TIPS VOOR THUIS SPELEN VANWEGE CORONA
Nu alle kinderen veel thuis zitten vanwege het corona, is er vaak extra speeltijd. Voor kinderen een mooie kans om op hun eigen manier en in hun eigen tempo spelvaardigheden te ontdekken.
SPELEN Lees verder
 
TSO-COÖRDINATOREN KOMPAS
Nu we een beetje beginnen te wennen aan de coronasituatie en het thuisblijven, heb je wellicht zin en tijd om eens in alle rust over jouw TSO na te denken ...
COÖRDINATIE Lees verder
 
PUTIN EN TRUMP
Een meisje uit de onderbouw van een aangrenzend schoolplein steekt haar hand omhoog met daarin een waterijsje:’ Cola!’ Zegt ze alsof het een toverwoord is dat ze graag met mij wil delen. 
VERHAALTJE Lees verder
 
ZWARTE SCHOOL
De wc’s hadden marmeren vloeren en wastafels met goudkleurige kranen die vanzelf gingen lopen als je je hand eronder hield.
INTERCULTURALISATIE Lees verder
 
DRINKEN
‘Kijk eens hoeveel suiker er in chocomel zit!’ Of ik hoor een ouder tegen een kind: ‘Goh, ik dacht dat appelsap goed was, maar dat is net zoveel suiker als limonade!’ ...
ETEN EN DRINKEN Lees verder
 
VEILIGHEID EN WELZIJN BIJ DE TSO
Ik heb het gevoel dat sinds de AVG in gang gezet is, veel mensen in de TSO onzeker zijn over wat zij wel of niet mogen weten, over wat zij wel of niet mogen doen in relatie tot de kinderen en ...
VEILIGHEID Lees verder
 
SLIM STUREN VAN GEDRAG
Een tso medewerkster heeft een terugkerend probleem met twee kinderen. Het gaat om gedrag dat haar stoort.
MOEILIJK GEDRAG Lees verder
 
TERUG NAAR DE GEZONDE BASIS
In mijn spreekkamer hangt een poster van de Schijf van Vijf. Bijna alle kinderen van de basisschool herkennen hem en kunnen er wat over vertellen.
ETEN EN DRINKEN Lees verder
 
ZANGPLEZIER TIJDENS DE OVERBLIJF
Zing je weleens? Soms gebeurt dit stilletjes in jezelf, onder de douche tijdens het opruimen, op de fiets, of luidkeels in de auto.
KUNST EN CULTUUR Lees verder
 
ARIE
Hij kijkt vaak streng terwijl hij over het schoolplein heen bast. De kinderen zijn allemaal een beetje bang voor hem ...
INTERCULTURALISATIE Lees verder
 
WAAROM KINDEREN BOOS WORDEN
Boosheid is een emotie die we over het algemeen moeilijk vinden om mee om te gaan. Hoe is dat voor jou? Heb jij dat ook? We reageren vaak volautomatisch boos terug.
MOEILIJK GEDRAG Lees verder
 
 
• Duizenden scholen in Nederland hebben een prachtige overblijf waar in totaal 60.000 medewerkers en coördinatoren vol overtuiging hun werk doen. Het Overblijf Magazine wil hen helpen de professionaliteit van hun overblijf waar mogelijk verder te verbeteren.
• De redactie van het Overblijf Magazine komt op voor de belangen van allen die als vrijwilliger werkzaam zijn in de TSO voor zover dat binnen onze mogelijkheden ligt.
 
 
OVERBLIJF MAGAZINE
Westerstraat 7 - 1015LT Amsterdam
020-6238459 - info@overblijf-magazine.nl
een initiatief van TSO-ASSISTENT, tso-administratie in een handomdraai
aanmelden - afmelden