online versie
Overblijf Magazine
 
NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2020
 
MAG MIJN SCHOOL HET CONTINUROOSTER AANHOUDEN?
Het uitgangspunt is dat scholen terugkeren naar hun normale schoolrooster. Voor aanpassen van schooltijden gelden de normale procedures zoals afstemming met de medezeggenschapsraad.
CORONA Lees verder
 
STRALEN OP DE TSO
Dit prachtig filmpje van een stralende tso-medewerker die vertelt over haar werk in de TSO. Herken je jezelf en je eigen TSO?
TEAM Lees verder
 
MIJN TSO IN CORONATIJD
Het bijzondere verhaal van een school waar de TSO in de coronatijd "gewoon" door ging terwijl ander scholen gesloten waren of geen TSO meer hadden.
CORONA Lees verder
 
GROEN SCHOOLPLEIN VERBETERT DE CONCENTRATIE
Een groen schoolplein verbetert de concentratie na de pauze, zorgt dat meisje meer bewegen, zorgt voor meer gevarieerd speelgedrag en stimuleert onderlinge steun in vriendschappen.
ANDERE TIJDEN Lees verder
 
SNUFFIE
Rick, een mooi kind met een ernstige blik in zijn ogen, komt bij mij staan. Vorige week keek hij al zo sip, toen had hij oorpijn. Maar nu is er iets anders aan de hand.
VERHAALTJE Lees verder
 
HANDREIKING BIJ NEUSVERKOUDEN KINDEREN
Snotneuzen en snottebellen, kinderen die naar de TSO gaan, hebben er regelmatig mee te maken. Wat daarmee te doen, in coronatijd?
CORONA Lees verder
 
DE GEBROKEN STICKER
De mens is een wezen vol emoties. Ze komen en gaan de hele dag door. Wist je dat emoties gezien willen worden? Misschien vind je dat een gek idee ...
OPVOEDEN Lees verder
 
4 GROTE MENSEN TANDEN
‘Marly is vandaag niet aanwezig,’ zegt de juf. Maar wie is Marly vraag ik later aan de kinderen? Want de juf heeft geen tijd voor uitleg.
VERHAALTJE Lees verder
 
 
• Duizenden scholen in Nederland hebben een prachtige overblijf waar in totaal 60.000 medewerkers en coördinatoren vol overtuiging hun werk doen. Het Overblijf Magazine wil hen helpen de professionaliteit van hun overblijf waar mogelijk verder te verbeteren.
• De redactie van het Overblijf Magazine komt op voor de belangen van allen die als vrijwilliger werkzaam zijn in de TSO voor zover dat binnen onze mogelijkheden ligt.
 
 
OVERBLIJF MAGAZINE
Westerstraat 7 - 1015LT Amsterdam
020-6238459 - info@overblijf-magazine.nl
een initiatief van TSO-ASSISTENT, tso-administratie in een handomdraai
aanmelden - afmelden