online versie
Overblijf Magazine
 
NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2021
 
MIJN SCHOOL HOUDT NOG STEEDS EEN CONTINUROOSTER, MAG DAT?
Het uitgangspunt is dat scholen terugkeren naar hun normale schoolrooster. Als een school de vaste schooltijden wil aanpassen, gelden de normale procedures.
CORONA Lees verder
 
WAT IS ER OVERGEBLEVEN VAN JOUW OVERBLIJF?
Ik mocht, als coördinator, beide kanten meemaken. Afronden van de TSO op de ene school en het weer opstarten op de andere school.
CORONA Lees verder
 
VAKANTIEVERHALEN TOT LEVEN BRENGEN
We zijn terug op de TSO! Alle kinderen hebben een zomervakantie gehad. Geen kind heeft dezelfde ervaringen opgedaan. Allen hebben ze hun eigen verhaal en hun eigen herinneringen gemaakt.
SPELEN Lees verder
 
DE STEENBOK
‘Kent u Lil’ Kleine?’ De meisjes uit groep 8 zaten op het muurtje achter mij en keken mij nieuwsgierig aan. ‘Jazeker ken ik die.’ ‘Wat vindt u van hem? Vindt u hem leuk?’
VERHAALTJE Lees verder
 
KINDEROPVANG EN ONDERWIJS SAMENVOEGEN GEEN GOED IDEE
Het is geen goed idee om de kinderopvang samen te voegen met het onderwijs, zo valt te lezen in een verkenning naar de toekomst van de kinderopvang.
ANDERE TIJDEN Lees verder
 
FRUIT
Fruit is lekker en gezond. Er zitten voedingsvezels in en vitamines en mineralen. Dat is goed voor je darmen en voor je hersens en voor je weerstand, juist nu niemand ziek wil worden.
ETEN EN DRINKEN Lees verder
 
MINDER OVERGEWICHT EN PESTEN DANKZIJ GEZONDE TSO
Onderzoekers hebben bewezen dat gezond eten en meer bewegen op de basisschool leidt tot minder overgewicht én minder ruzie tussen kinderen. Maar wat is de aanpak precies?
GEZONDHEID Lees verder
 
 
 
• Duizenden scholen in Nederland hebben een prachtige overblijf waar in totaal 60.000 medewerkers en coördinatoren vol overtuiging hun werk doen. Het Overblijf Magazine wil hen helpen de professionaliteit van hun overblijf waar mogelijk verder te verbeteren.
• De redactie van het Overblijf Magazine komt op voor de belangen van allen die als vrijwilliger werkzaam zijn in de TSO voor zover dat binnen onze mogelijkheden ligt.
 
 
OVERBLIJF MAGAZINE
Westerstraat 7 - 1015LT Amsterdam
020-6238459 - info@overblijf-magazine.nl
een initiatief van TSO-ASSISTENT, tso-administratie in een handomdraai
aanmelden - afmelden