Calculator voor de vrijwilligersvergoeding

Met de gratis online calculator van TSO-ASSISTENT kunt u als overblijfcoördinator snel en eenvoudig een voor de belastingdienst acceptabele vrijwilligersvergoeding voor uw overblijfmedewerkers vaststellen en onderbouwen.


LEES VERDER

Het werven van vrijwilligers en Participatiewet van 1 januari 2015

In deze tijd, met veel twee verdieners, is het steeds moeilijker geworden om vrijwilligers te vinden. Zeker als de werkzaamheden midden op de dag plaatsvinden, zoals bij de Tussenschoolse opvang.


LEES VERDER

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Met een zekere regelmaat bespreek ik de Verklaring Omtrent Gedrag met directeuren en TSO-Coördinatoren. Dan blijkt de verplichte verklaring voor overblijfkrachten niet altijd bekend of duidelijk te zijn. En dat is niet zo heel vreemd, vind ik.


LEES VERDER

Beweegactiviteiten aanbieden

Al eerder werd aangegeven dat kinderen van nature vinden het heerlijk vinden om te bewegen en dat het naast leuk ook nog eens gezond is. Maar soms is het best lastig om spel- en beweegaanbod te bedenken, te ontwikkelen maar ook om uit te voeren.


LEES VERDER

Ons spel- en materiaalbeleid

Voor ons is het duidelijk dat er dan ook een onderscheid moet zijn in wat onze verschillende bouwen aan materiaal hebben en wat ze mogen. Bij mooi, droog weer wordt er door elke groep buiten gespeeld met materiaal wat geschikt is voor die leeftijd.


LEES VERDER

De drukke maand december

Iedereen die werkzaam is op een basisschool zal moeten beamen dat de maand december een hectische maand is met Sint Nicolaas, Kerstmis en de Kerst- of Nieuwjaarslunch.


LEES VERDER

De lunchtrommel

Van alles komt er voorbij in de lunchtrommels. Van simpele boterhammen met pindakaas tot kunstwerken in bento-achtige lunchtrommels van creatieve moeders. Wat is nu een gezonde lunch? En hoe kan je als TSO-medewerker de inhoud van de trommels beïnvloeden?


LEES VERDER

De (bijna)pubers van groep 8

Tessa en Cas doen de radio aan en zetten hem lekker hard, de klas wordt ondergedompeld in een enorme herrie. Jij bent het meteen al beu en doet de radio uit. Even later is hij weer aan, jij doe t hem weer uit en dan komen Tessa en Cas vlak voor je staan...


LEES VERDER

Doe de Kennistest TSO

Hoe is het met uw kennis? Misschien is het ook leuk voor u om uw kennis eens te testen?


LEES VERDER