online versie
Overblijf Magazine
 
NIEUWSBRIEF DECEMBER 2020
 
Beste TSO-medewerker,

Het was een onwerkelijk begin van de Kerstperiode, met de nieuwe aangekondigde lockdown door de regering. Dit heeft een enorme impact  op iedereen in de samenleving inclusief de vrijwilligers in de TSO. En dat na een pittig jaar met veel onzekerheden. Wij bedanken je namens alle kinderen voor je inzet en voor je trouw aan de TSO. We wensen je sterkte de komende tijd. Blijf gezond, geniet van de feestdagen en tot volgend jaar!

De redactie van het Overblijf Magazine
 
 
DOE DE BOTER CHALLENGE
Veel ouders weten niet dat margarine broodnodig is. Veel kinderen smeren alleen boter op hun brood bij hagelslag. Is dat slim? Daarom een klein spelletje met margarine in de hoofdrol.
ETEN EN DRINKEN Lees verder
 
KIND IN NOOD?
Als je op school een ernstig ongeval meemaakt waar een kind bij betrokken is dan is de kans groot dat je in paniek raakt. De ABC-methode biedt in zo’n situatie houvast.
KINDER-EHBO Lees verder
 
HET MEISJE MET DE TWEE HARTJES
Het nieuwste avontuur van redacteur Saskya Wiegel is de uitgave van het prachtig geïllustreerde boek, een verhaal over een wonderlijke zoektocht naar een onbekend gemis.
OVERGEBLEVEN Lees verder
 
ABIGAIL EN LIL' KLEINE
‘Kent u Lil’ Kleine?’ De meisjes uit groep 8 zaten op het muurtje achter mij en keken mij nieuwsgierig aan. ‘Jazeker ken ik die.’ ‘Wat vindt u van hem? Vindt u hem leuk?’
VERHAALTJE Lees verder
 
ZAL JE HET NOOIT MEER DOEN?
Er komt een boze vader met een krijsende peuter buiten het hek staan. Ik vang op dat de peuter heeft gebeten. Niet in een appeltje maar in een ander kind.
OPVOEDEN Lees verder
 
FRUIT
Fruit is lekker en gezond. Er zitten voedingsvezels in en vitamines en mineralen. Dat is goed voor je darmen en voor je hersens en voor je weerstand, juist nu niemand ziek wil worden.
ETEN EN DRINKEN Lees verder
 
MINDER OVERGEWICHT EN PESTEN DANKZIJ GEZONDE TSO
Onderzoekers hebben bewezen dat gezond eten en meer bewegen op de basisschool leidt tot minder overgewicht én minder ruzie tussen kinderen. Maar wat is de aanpak precies?
GEZONDHEID Lees verder
 
DE SPEL-OPLOSSING VOOR CORONA
Kinderen zijn kanjers in het aanspreken van hun fantasie. Zouden zij een machine kunnen bedenken, tekenen en bouwen om het Corona virus te bestrijden? Hoe zou deze machine werken?
SPELEN Lees verder
 
SHEILA HOOGELAND NEEMT AFSCHEID
Columnist van het eerste uur, Sheila Hoogeland, neemt afscheid van de TSO, na meer dan 20 jaar TSO. Ze was een ware ambassadrice voor de TSO. Dank je, Sheila!
COÖRDINATIE Lees verder
 
VERLOVING
Een jongetje van 11 heeft mij op school ten huwelijk gevraagd. Eerst negeerde ik zijn verzoek. Toen hij echter voor de derde keer op zijn knieën ging ...
VERHAALTJE Lees verder
 
 
• Duizenden scholen in Nederland hebben een prachtige overblijf waar in totaal 60.000 medewerkers en coördinatoren vol overtuiging hun werk doen. Het Overblijf Magazine wil hen helpen de professionaliteit van hun overblijf waar mogelijk verder te verbeteren.
• De redactie van het Overblijf Magazine komt op voor de belangen van allen die als vrijwilliger werkzaam zijn in de TSO voor zover dat binnen onze mogelijkheden ligt.
 
 
OVERBLIJF MAGAZINE
Westerstraat 7 - 1015LT Amsterdam
020-6238459 - info@overblijf-magazine.nl
een initiatief van TSO-ASSISTENT, tso-administratie in een handomdraai
aanmelden - afmelden