Belastingdienst let wel degelijk op de tussenschoolse opvang!

Uit betrouwbare bron heeft de redactie vernomen dat een aantal tso's onlangs fors beboet zijn door de belastingdienst. Belangrijke factor om op te letten is de vrijwilligersvergoeding.

LEES VERDER

column: Een goed pedagogisch klimaat en een team met een eigen mening

Toen ik net begon als coördinator kon ik nergens informatie vinden over de TSO en moest ik zelf het wiel uitvinden. Ik ben begonnen om te bedenken wat ik zou willen zien in een TSO en dat was redelijk wat.

LEES VERDER

Pesten tijdens het overblijven

Dit schooljaar zit er een meisje in de klas dat door meerdere kinderen uit de klas gepest werd. Wij hadden er al langer een vermoeden maar konden daar, ondanks heel goed observeren en opletten tijdens het buitenspelen, geen vinger op leggen.

LEES VERDER

Aan de slag met gezond eten en bewegen

Als onderwijsprofessional onderkent u het belang van gezonde voeding en voldoende beweging voor opgroeiende kinderen. Er zijn op dit gebied zeer veel middelen, lessen en projecten ontwikkeld.

LEES VERDER

TSO lijkt blinde vlek in de opvang

De tussenschoolse opvang (tso) valt buiten de Wet kinderopvang. Daarmee is het een vorm van informele opvang waarvoor andere kwaliteitseisen gelden. Toch vinden scholen en ouders kwaliteit en professionalisering van de tso steeds belangrijker.

LEES VERDER

Drie maal goud voor TSO Barendrecht

TSO Barendrecht verzorgt het overblijven op diverse basisscholen in de regio Barendrecht. Drie van deze basisscholen zijn beloond met een gouden ster voor de kwaliteit van het overblijven.

LEES VERDER

Ruim aanbod cursussen voor de Tussenschoolse Opvang

Een goede kwaliteit van de tussenschoolse opvang geeft een grote meerwaarde aan uw school. Voor overblijfmedewerkers en -coördinatoren zijn zinvolle en praktijkgerichte cursussen ontwikkeld.

LEES VERDER

Tips en ideeën voor een leuke en gezonde lunchtrommel

Bij het overblijven krijgen de kinderen de gelegenheid om te eten, te spelen en even bij te komen van de ochtend. In combinatie met een met zorg samengestelde lunchtrommel kunnen ze dan weer fit en fris beginnen aan het middagprogramma.

LEES VERDER

Wilt u de Nieuwsbrief niet meer ontvangen?

AFMELDEN