online versie
Overblijf Magazine
 
NIEUWSBRIEF OKTOBER 2018
 
KORTE LUNCH CONTINUROOSTER SLECHT VOOR KINDEREN
Geen tijd om je boterhammen op te eten omdat de pauze te kort is. Daar klagen veel kinderen over op scholen waar het continurooster is ingevoerd.
ANDERE TIJDEN Lees verder
 
GEZELLIG EN GESTRUCTUREERD; KAN DAT?
We willen een gezellige overblijf, maar we merken dat de kinderen en ook de overblijfmedewerkers, zich niet goed aan de gemaakte afspraken houden.
BEGELEIDEN Lees verder
 
WAT ZOU JIJ DOEN?
Wat doe je als het kind een voorwerp in een wond heeft? Of als het een blaar heeft?
KINDER-EHBO Lees verder
 
KINDERPARTICIPATIE, VANZELFSPREKEND?
Als TSO-medewerker moet je de kinderen vertrouwen. Wanneer ze ervaren dat ze zelf iets kunnen bedenken en maken en kunnen samenwerken, voelen ze dat vertrouwen.
BEGELEIDEN Lees verder
 
AVG EN PAPIEREN PRIVACY
Onlangs is er veel aandacht in de media geweest voor de digitale privacy en de bedreigingen die op de loer liggen. Maar hoe zit het met de papieren privacy?
ADMINISTRATIE Lees verder
 
INSPIRATIEDAG VOOR TSO-COÖRDINATOREN
Vijftien collega’s van verschillende scholen uit de regio, hebben veel ervaring en kennis gedeeld en opgedaan!
VERSLAG INSPIRATIEDAG Lees verder
 
COLUMNIST STEFFEN DOSOE: KUNST & CULTUUR
Hello, mijn naam is Steffen Dosoe, creatieve ondernemer, artiest (onder artiestennaam Steffen Morrison). Ik ga vanuit mijn passie voor zang en dans columns schrijven voor het Overblijf Magazine.
KUNST EN CULTUUR Lees verder
 
KADERS, GRENZEN EN REGELS
Wanneer kinderen onrust ervaren, is het voor sommige kinderen moeilijker om tot spel te komen. Het stellen van kaders kan kinderen hierbij helpen.
SPELEN Lees verder
 
STOEIEN OF VECHTEN
Laatst kwam tijdens een training weer eens naar voren hoe lastig het is om stoeiende kinderen te begeleiden. We zijn geneigd om het snel te stoppen of in zijn geheel te verbieden.
MOEILIJK GEDRAG Lees verder
 
VERSCHILLENDE WAARDEN MAKEN HET VERSCHIL
Als de school en/of de MR van mening is dat de TSO een kwaliteitsimpuls nodig heeft, wordt vaak gedacht aan andere schooltijden, wisselpauzes of uitbesteding.
COÖRDINATIE Lees verder
 
KUNST VOOR BEGINNERS
Hoe kom je er nou achter wat je mooi vindt aan kunst? Onlangs liet mijn zoon mij een van zijn tekeningen zien. Mijn eerste gedachte was, dit is kunst!
KUNST EN CULTUUR Lees verder
 
IK VOEL IETS GEKS…
Wanneer kinderen de ruimte krijgen om te gaan spelen, zie je veel verschil in spelgedrag. De een weet meteen wat hij of zij gaat doen, terwijl de ander afwachtend blijft zitten.
SPELEN Lees verder
 
HET GOEDE VOORBEELD
Na de vakantieperiode heb ik altijd moeite met opstarten, met weer in het ritme en met alles wat dan weer ‘moet’.
ETEN En DRINKEN Lees verder
 
INVOEGEN EN AFSTEMMEN
Je kent het vast wel bij het hek van het schoolplein. Jij staat te praten met wat ouders, er komt iemand bijstaan en diegene neemt meteen het gesprek over. Je kijkt verbijsterd op. Invoegen?
BEGELEIDEN Lees verder
 
WAAROM WERK JIJ IN DE TSO?
Misschien een gekke vraag om aan jou te stellen. Ik doe het omdat het een hele belangrijke is. Het is een vraag die vaak vergeten wordt.
TEAM Lees verder
 
ARMOEDE IN MUZIEKONDERWIJS OP BASISSCHOLEN
Muziek maken c.q. een instrument bespelen draagt bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen, bevordert discipline en doorzettingsvermogen.
KUNST EN CULTUUR Lees verder
 
NIEUW SPELMATERIAAL, NIEUWE UITDAGINGEN?
De decembermaand zorgt geregeld voor nieuwe spelmaterialen. Maar zorgen nieuwe spelmaterialen voor nieuwe spelmogelijkheden of niet?
SPELEN Lees verder
 
LIEFDEWERK OF BETAALD WERK?
Je werk als tso-medewerker kan een leuke onderbreking van jouw (werk)week zijn, of een verantwoordelijke functie binnen de school.
COÖRDINATIE Lees verder
 
AGENDA INSPIRATIEDAGEN VOOR COÖRDINATOREN
• 1 november 2018: Apeldoorn
• 5+19 november 2018: Steenbergen
  Lees verder
 
 
• Duizenden scholen in Nederland hebben een prachtige overblijf waar in totaal 60.000 medewerkers en coördinatoren vol overtuiging hun werk doen. Het Overblijf Magazine wil hen helpen de professionaliteit van hun overblijf waar mogelijk verder te verbeteren.
• De redactie van het Overblijf Magazine komt op voor de belangen van allen die als vrijwilliger werkzaam zijn in de TSO voor zover dat binnen onze mogelijkheden ligt.
 
 
OVERBLIJF MAGAZINE
Westerstraat 7 - 1015LT Amsterdam
020-6238459 - info@overblijf-magazine.nl
een initiatief van TSO-ASSISTENT, tso-administratie in een handomdraai
aanmelden - afmelden