Vrijwilligersvergoeding & belastingdienst - de tussenstand

Om de onrust onder de lezers van het Overblijf Magazine te verminderen, heeft columnist Sheila Hoogeland contact gezocht met de Informatiedienst van de Rijksoverheid. Eerst deelt ze met jullie de informatie die nu beschikbaar is.


LEES VERDER

Beloond samenwerken met vrijwilligers

Met vrijwilligers maak je in regelmatig overleg afspraken, waarmee beide partijen instemmen.  Beschrijf en bespreek dus niet alleen de praktische taken tijdens TSO tijd, maar ook wat jullie verstaan onder voorbereiding, opruimen en bijwonen van vergaderingen en trainingen.


LEES VERDER

Verhoogde bewaking van de 1500-eurogrens vrijwilligersvergoeding

Na het bekend worden van de naheffingen die sommige scholen hebben gekregen omdat ze te veel uitbetaalden aan de tso-krachten, heeft TSO-ASSISTENT besloten verhoogde dijkbewaking in te stellen. 


LEES VERDER

Megaheffing voor basisscholen om vergoeding overblijfouders

De Belastingdienst legt basisscholen honderdduizenden euro's naheffingen op voor de vergoeding die zij betalen aan overblijfouders. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.


LEES VERDER

Oei, ik groei! U toch ook?

Oei, ik groei! - waarschijnlijk heeft u ooit wel eens van deze uitdrukking gehoord en denkt u daarbij aan kinderen. Heeft u er wel eens bij stil gestaan dat u als TSO-vrijwilliger ook dagelijks groeit?


LEES VERDER

Positief opvoeden, daar moeten we wat mee!

Positief opvoeden, weer een term, een modegril? Wat is positief opvoeden eigenlijk? Wat kun je er mee in de TSO?


LEES VERDER

Aandachtspunt allergie

Veel kinderen hebben een of andere vorm van allergie. Pinda-allergie komt veel voor maar er zijn meer vormen van voedingsallergie. Hoe weet je welke voeding een allergische reactie kan veroorzaken? Hoe herken je de symptomen?


LEES VERDER